Dwarsfluit

 

Met de dwarsfluit kun je alle kanten op.

Solo klinkt het al heel mooi, maar je kunt ook meespelen in allerlei ensembles zoals harmonieorkest, symfonie-orkest, schoolband, popband en carnavalsband. 

Beginnen
Of je  dwarsfluit kunt spelen wordt onder meer bepaald door de lengte van de armen en de vingers. Daarnaast zijn de lippen en de stand van de tanden van belang. Het is verstandig, om eerst even bij één van de dwarsfluitdocenten langs te gaan voor een kleine test. Voor zeer jonge kinderen is er de mogelijkheid om op kleinere dwarsfluiten les te krijgen. Kinderen vanaf 7-8 jaar starten meteen op een 'gewone' dwarsfluit.

Lesmateriaal
De keuze van het lesmateriaal is afhankelijk van de docent en de aanleg en interesse van de leerling. De voorkeur voor lichte muziek, klassiek of hafabra-richting bepaalt mede de inhoud van de lessen.

Aanschaf instrument
Het is sterk aan te raden de aanschaf van je instrument zorgvuldig te overleggen met je docent.
Er zijn verschillende mogelijkheden: via je vereniging, (huur)koop bij een instrumentenwinkel of 2e hands.
Laat altijd, voordat je begint met de lessen, je instrument (om teleurstelling te voorkomen) even 'keuren' bij één van de docenten.
Richtlijn prijzen voor een goede dwarsfluit: nieuw € 575,00, 2e hands € 300,00.

Muziekstijlen
In de eerste jaren wordt een degelijke basis gelegd qua toonvorming en techniek en worden op een speelse manier allerlei muziekstijlen aangeboden.
Na het B-examen (4 jaar les) is er ruimte voor meer verdieping in de voorkeur voor een bepaalde muziekstijl zoals klassiek, pop, jazz, blues, volksmuziek, improvisatie.
Op elk gebied kunnen gespecialiseerde fluitdocenten aan de muziekwensen voldoen.

Ensemble
Beaufort: voor leerlingen rondom het C-niveau. (Docent: Marjet Krekels)

Lesplaatsen Jeroen Goossens
Hoofdgebouw, Molenstraat 6, Breda
Dependances: Montessori+, Prinsenbeek/ Het Klooster, Bavel